Share
Voorvertoning
Bibliotheek Helmond-Peel
Het is herfst in de bibliotheek! De tijd van het jaar om je binnen te nestelen met een kop koffie of thee en een goed boek. Of de warmte en gezelligheid op te zoeken van onze bibliotheken, want ook in oktober en november kun je meedoen met verschillende activiteiten.

Deze maand wordt er landelijk en provinciaal reclame gemaakt voor het Informatiepunt Digitale Overheid. Vind je zaken online regelen met de overheid nog lastig? Loop dan eens binnen bij een van onze bibliotheken. Verderop in de nieuwsbrief lees je hier meer over.

7 november gesloten
Op maandag 7 november zijn al onze bibliotheken gesloten in verband met een organisatiedag. Op dinsdag 8 november staan wij weer voor je klaar!
Bibliotheek Helmond in de winter op zondag open
Activiteiten op zondag in de bibliotheek
Van 30 oktober tot en met 19 maart 2023 kun je op de zondagen ook in Bibliotheek Helmond terecht van 12.00 tot 16.00 uur.

Er zijn die dagen ook leuke activiteiten in de bibliotheek. Er worden de komende weken activiteiten toegevoegd in onze online agenda.

Op zondag 25 december (Kerst), 1 januari (Nieuwjaar) en 19 februari (carnaval) is de bibliotheek niet geopend.
Herfst in de bibliotheek
Herfst in de bibliotheek
Ook in de herfst hebben we een prachtig programma voor jong en oud in onze bibliotheken. Hieronder een greep uit enkele activiteiten:

LEGO-dagen | Asten, Someren, Helmond | 24 tot en met 26 oktober
Ga zelfstandig aan de slag met onze verschillende Lego-sets en robots. Bouw, speel en programmeer met Duplo, Lego, Lego Spike Prime en Lego Spike Essential. Leuk voor alle kinderen/jongeren en hun ouders. Graag van tevoren aanmelden.

Workshop: versier je eigen tekst op hout of kaart | Bibliotheek Helmond
maandag 24 oktober | 11.00 - 12.00 uur
Versier met acrylverf of speciale viltstiften een mooie korte tekst op een stuk hout of een kaart met standaard. Leuk voor jong en oud! Graag van tevoren aanmelden.

Schrijfcafé | Bibliotheek Asten
dinsdag 1 november | 10.00 - 12.00 uur
Hou je van schrijven? Of wil je het eens uitproberen? Dan ben je van harte welkom bij het Schrijfcafé. Gezellig en laagdrempelig gaan we samen aan de slag. Graag van tevoren aanmelden.

Programmaboekje
Wil je de activiteiten rustig nalezen? Haal dan in de bibliotheek een programmaboekje met de activiteiten van oktober en november of bekijk onze activiteiten op de website.
Denk mee over de toekomst van de bibliotheek
Klantonderzoek bibliotheek
Waarom is de bibliotheek belangrijk? En welke kansen zie jij voor bieb? Op donderdag 3 november kunnen leden en niet-leden meedenken over de toekomst van onze bibliotheken.

De avond start om 19.00 uur en duurt tot 21.15 uur in Bibliotheek Helmond. We nodigen je van harte uit om aan te sluiten en mee te denken!
Informatiepunt Digitale Overheid
Er zijn tegenwoordig steeds meer dingen van de overheid die je zelf online moet regelen. Bijvoorbeeld het aanvragen van een AOW-uitkering, doen van belastingaangifte of verlengen van je rijbewijs. Het is fijn als iemand je hiermee op weg helpt.

Het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek staat voor je klaar bij vragen over de digitale overheid.
Informatiepunt Digitale Overheid
Nieuws van onze BoekStartcoaches
BoekStartcoaches inloopuur
Sinds kort zijn onze BoekStartcoaches op vaste momenten aanwezig op verschillende consultatiebureaus in Helmond.
De BoekStartcoaches gaan in gesprek met ouders van baby’s om hen te laten zien hoe je zo veel mogelijk plezier kunt hebben van het voorlezen samen met je kind.

Op dinsdag 25 oktober kun je weer terecht bij het BoekStartcoach inloopuur in de bieb. De BoekStartcoaches zijn aanwezig in Bibliotheek Helmond en zorgen daar voor een voorleesmoment en een leuke activiteit. Deelname is gratis! Loop jij ook eens binnen?
Oudercafé:
Pubers en verleidingen
Oudercafé Pubers en verleidingen
Het leven van onze pubers staat bol van allerlei leuke, maar soms ook gevaarlijke verleidingen. Hoe ga je hier als ouder mee om en hoe pakken andere ouders dit aan?

Doe gratis mee met het oudercafé. Op woensdag 19 oktober in Helmond en op woensdag 9 november in Someren. Beide avonden starten om 19.30 uur en duren tot 21.00 uur. Graag vooraf aanmelden.
 
Boekpresentatie
Ellen Klijnstra
Boekpresentatie Ellen Klijnstra
Sinds 2021 woont Ellen Klijnstra in Asten. Dit najaar komt haar eerste roman 'Donker Paradijs' uit. Woon gratis de feestelijke boekpresentatie bij.

Het boek vertelt het indrukwekkende verhaal van een vrouw die in de bloei van haar leven staat, maar door een ongelukkige gebeurtenis haar dromen uit elkaar ziet vallen. Na de presentatie kun je in gesprek met de schrijfster.
Wijzig je wachtwoord in Mijn Bibliotheek
Sinds enkele maanden heeft de Bibliotheek Helmond-Peel een nieuwe online catalogus en Mijn Bibliotheek-omgeving. Hierdoor verandert de manier waarop je inlogt, zoekt en reserveert.

Tot nu toe kon je inloggen met je pasnummer en je geboortedatum als wachtwoord. Dit wachtwoord is makkelijk te 'raden'. We adviseren je om je wachtwoord te wijzigen als je dit nog niet hebt gedaan. Binnenkort is het wijzigen van je wachtwoord verplicht en kun je niet meer inloggen met je geboortedatum.
Wijzig je
wachtwoord in Mijn Bibliotheek
Activiteiten in de bibliotheek
Activiteitenagenda
Inspirerende en leerzame lezingen, verrassende workshops en handige inloopspreekuren:

Inloopspreekuren Energiebesparing | 22 oktober | Someren en Asten
Tijdens het gratis inloopspreekuur Energiebesparing kunnen bewoners en huiseigenaren in de gemeente Someren en Asten al hun vragen stellen over het besparen van energie en over het verduurzamen van hun woning.  

Voorlezen op woensdagmiddag | Elke woensdag | Alle bibliotheken
Iedere woensdagmiddag wordt er een grappig, stoer, mooi, spannend of avontuurlijk verhaal voorgelezen in onze bibliotheken. Speciaal voor kinderen tot 7 jaar. Sluit gratis aan.
Let op: vanaf 2 november wordt er in Deurne, Asten en Someren van 15.00-15.30 uur voorgelezen. In Helmond blijft het tijdstip 14.30-15.00 uur.

TechLab Digiwijs: Computer Jam maak je eigen muziek | 20 oktober | Helmond
Laat je muzikale talent zien tijdens deze workshop! We gaan onze eigen tracks maken op de computer. In een paar stappen leer je hoe je zelf muziek kan maken als begeleiding voor een filmpje of fotoalbum. Voor kinderen van 8 tot en met 13 jaar. Deelname is gratis na aanmelding vooraf.

Praattafel | 28 oktober | Helmond
Een keer per maand met elkaar in gesprek gaan over van alles en nog wat in een gezellige bijeenkomst in Bibliotheek Helmond: dat is de Praattafel. Iets voor jou? Loop vrijblijvend binnen.

Cursus Digisterker: leer omgaan met de digitale overheid | 14 november | Asten
Op 14 november start er een nieuwe Digisterker-groep in Asten. Je leert in 4 ochtenden hoe je gebruik kunt maken van de digitale diensten van de overheid. Er zijn nog enkele plekken vrij en je kunt gratis meedoen.
Nieuwe leden Raad van Toezicht
In september heeft de Bibliotheek Helmond-Peel twee nieuwe leden mogen verwelkomen bij de Raad van Toezicht: Nathalie Peijs en Lynn Schlink.

We wensen Nathalie en Lynn veel succes en plezier!
Nieuwsbrief tip: Iguana Bibliotheek-app
Reserveer en verleng jij jouw materialen via je mobiele telefoon? Dan is de Iguana Bibliotheek-app een ideaal hulpmiddel.

Boeken en tijdschriften reserveren gaat heel gemakkelijk via deze app. Je hebt ook altijd je bibliotheekpas op zak, omdat je barcode is gekoppeld aan je gebruikersprofiel van de app.
Iguana Bibliotheek-app
Facebook
 
Twitter
 
Linkedin
 
Instagram

Email Marketing door ActiveCampaign